Saturday, January 24, 2009

mari peduli!!!!!!!!!!

Latar tempat: KL Sentral
Watak: Tidak Peduli
Watak kodi: tiada

*******************************************************************************


Suasana hingar bingar di McD KL Sentral... Berpusu-pusu org tidak kiralah yg berkulit cerah, sawo matang ataupun gelap membanjiri kaunter McD yang sememangnya sudah tersedia pelayan yg lengkap beruniform dan tersenyum mesra...

"Yes Sir, your order please??" kata pelayan tersebut dgn hormatnya sambil memaparkan logo "M" di kepalanya..

"Owh, give me Fillet O Fish, set large n please, replace the coke with 7 up"...

Bahasa org asing tersebut terkeluar lancar daripada mulut Tidak Peduli...

Fillet O Fish sememangnya telah menjadi makanan kegemaran Tidak Peduli sejak azali lagi.. Walaupun KFC dengan susah payahnya memperkenalkan "Alaskan Fish Burger" untuk menyaingi Fillet O Fish, namun perbezaan rasanya bagaikan langit dan bumi,..

ya, sudah tentu Fillet O Fish adalah si langit dan Alaskan Fish Burger adalah si bumi....

perbezaan rasa yg begitu ketara membuatkan Tidak Peduli tiada pilihan selain tidak memboikot McD....

namun mengapa boikot??? apa kau peduli dgn boikot???

untuk sesiapa yg tidak tahu, mungkin korang nak check balik i.c korang sama ada korang ni betul2 muslim ataupun tak...

Satu dunia tengah panas sekarang ni dengan isu Gaza diserang oleh rejim zionis...

Antara syarikat Multinational Corporation kesan Globalisasi yang menyumbangkan keuntungan mereka untuk pembelian senjata dan peluru bagi menyerang umat2 Islam di Gaza adalah.......

McDONALD!!!!!!!

Mungkin sesetengah orang seperti Tidak Peduli hanya mengambil ringan tentang perkara ini dan berkata..

"Ala beb, rilekslah... Burger yg kau beli tu peluru sasar punya... Aku gerenti, org yang tembak tu baru lagi masuk army... Ataupun mungkin duit yg kau sumbang tu digunakan untuk tujuan training, haaa, tgk, mane ade peluru tu bunuh orang kan???"

Huh, itu alasan SI PENGECUT!!

Kepada umat Islam di luar sana, McD memang sedap gila, aku tak nafikan..

Namun apa salahnya jika kita mengorbankan sedikit nafsu kita demi kepentingan saudara kita yg sedang menderita di Gaza....

Lagipun KFC, Pizza Hut, Marry Brown n Kenny Rogers kan ada???

5 comments:

  1. rsa mcm tahu je sape si Tak Peduli tu. hihi..

    ReplyDelete
  2. tak sedar atau tak peduli...??

    ReplyDelete
  3. hoiii.
    Fillet O Fish!
    huahuahua.kantoi disitu.

    ReplyDelete
  4. KFC ramai saham Bumiputera kan?kan?=)

    ReplyDelete
  5. kfc, pizza pon diorg pnye jgk.
    =.='

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...